1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ДІАГНОСТИКА ХАРЧОВОЇ НЕПЕРЕНОСИМОСТІ ДАЄ МОЖЛИВІСТЬ ПІДВИЩИТИ ЕФЕКТИВНІСТЬ ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ ТРАВНОЇ СИСТЕМИ

(ТЕЗИСИ).

О.С. Зубрицький, Головний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» МО України, м. Київ

Мета роботи – оцінити ефективність дієтичних рекомендацій при шлунковій диспепсії на основі виключення з раціону непереносимих продуктів.

Актуальність проблеми харчової непереносимості (ХН) пояснюється її значною поширеністю, різнобічними негативними наслідками на здоров’я, розмаїттям клінічних проявів та наслідків харчової непереносимості.

Для визначення ХН було обстежено 32 хворих із шлунковою диспепсією (органічною чи функціональною) віком від 23 до 45 років (середній вік 29±3,8 років). ХН визначалась методом біорезонансної діагностики на приладі для діагностики та терапії АТМ (компанії «Altimed», м.Київ). Нобхідно вказати на переваги біорезонансної діагностики ХН: можливість в короткі терміни провести комплексне дослідження всього спектру харчових продуктів та харчових добавок на ХН, виявити фактори, що можуть сприяти появі ХН (наявність гельмінтів, хронічних інфекцій, дисбактеріозу, функціональні та органічні порушення діяльності органів травлення та інших органів, порушення імунної, ендокринної, вегетативної нервової системи, тощо).

Виявлено, що за даними біорезонансного тестування ХН в обстежених хворих визначалась у 100% з досить широким спектром непереносимих харчових продуктів. Найчастіше (у більш ніж 80% хворих на шлункову диспепсію) зустрічалась ХН таких продуктів: молоко незбиране, сир (різних сортів), масло пальмове, капуста білокачанна та червонокачанна, ковбаса (різні види), оселедець (різні види), суміш зернова, соки (різні види). Дотримання дієтичних рекомендацій із виключенням з раціону непереносимих продуктів вже в короткі терміни вірогідно покращує якість життя обстежених хворих із зменшенням диспепсичних проявів, покращенням психофізіологічного статусу організму.

Впровадження інноваційних технологій біорезонансної діагностики в практичну діяльність лікарів багатьох спеціальностей може суттєво підвищити якість лікування шлункової диспепсії органічного та функціонального характеру шляхом більш детальної діагностики патогенетичних механізмів її розвитку на всіх етапах лікування та медичної реабілітації.

Key words: food intolerance, bioresonance diagnostics, dyspepsia.

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Что лучше инжектор или карбюратор? Подробнее на странице http://kamael.com.ua